dimecres, 17 de juny de 2015

El TSJCV revoca l'obligació dels educadors/es d'alimentar per sonda

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha sentenciat que els professionals d'educació especial no tenen l'obligació d'alimentar mitjançant sonda nasogàstrica als alumnes que ho necessitin.

El tribunal acaba d'anul·lar, per considerar-les no ajustades a dret, les instruccions del Consell que obligaven a les educadores a realitzar aquesta tasca, els serveis jurídics de la Federació d'ensenyament CCOO PV han assistit a dues educadores, que prèviament havien fet una sol·licitud de revocació a l'Administració que  va ser desestimada.


Un jutjat de primera instància va estimar la demanda de les educadores, que va ser recorreguda pel Consell davant el TSJCV. Aquesta sentència és ferma i amb ella es conclou, que "entre les funcions pròpies dels educadors no estan les d'alimentar a l'alumnat d'aquesta manera pel clar perill que comporta i per no exigir-se'ls en el seu ingrés ni en la provisió del lloc de treball coneixements en la manipulació de sondes d'alimentació".

El curs passat, CCOO ja vàrem denunciar aquesta situació (clic aquí), considerem que és un pas molt important per tal de reconèixer funcions específiques que es poden extrapolar a altres intervencions sociosanitàries que, per manca de legislació, hi ha companyes que es troben amb l'obligatorietat de dur a terme.

clicka la imatge per llegir la sentència Font: Lleure Educatiu i Sociocultural-CCOO 

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Sector de treball