dilluns, 17 de setembre de 2018

Finalització del procés de negociació de l'art. 41. Qüestions pràctiques.

Divendres 14 va finalitzar el procés de negociació de les Modificacions de Condicions de Treball de manera col·lectiva per aquelles treballadores i treballadors que perden part de la seva jornada laboral.

I ara què?
Segurament divendres us va arribar la carta informant-vos que us han reduït les hores, el dia que es fa efectiva la mesura i les mesures compensatòries per les treballadores afectades.

  • Si accepteu la Modificació. Haureu de signar el document que l'entitat us ha fet arribar. La reducció no es farà efectiva fins al dia 24 de setembre. És a dir, que cobrareu fins el dia 24 de setembre les mateixes hores que teníeu anteriorment.

  • No accepteu la Modificació:
  • Doncs teniu dret a una indemnització de 20 dies per any treballat amb un topall de 9 mesos, si la reducció d'hores no ha sigut major al 50% de la jornada.
  • En cas de reducció de més d'un 50% de la jornada, la indemnització serà de 33 dies per any treballat, amb un topall de 9 mesos
  • En cas d'acomiadament per falta d'assignació de servei,s'abonarà la indemnització de 33 dies per any amb un topall de 12 mensualitats.
  • En cas de disconformitat amb la decisió de l'entitat, i que es consideri injustificada la reducció, el treballador/a podrà impugnar-la davant la jurisdicció social '.

En un altre post farem una valoració del procés de negociació i de les mesures d'acompanyament aconseguides.

I si encara tens dubtes sobre el 41. No dubtis! Contacta amb nosaltres!

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Sector de treball